Søg i denne blog

onsdag den 22. december 2010

Linda's grove pølsehorn



Jeg har kun set disse lækre pølsehorn da Linda og Peter holdt barnedåb. Jeg har endnu ikke prøvet at bage dem eller smagt dem - men tænkte alligevel at den nu røg på bloggen, så den ikke bliver væk :) - Billede og smagstest følger...

Dej til pølsehornene:

Dejen består af 2 dele - fordej og grød:

Fordej:

12½ gr. gær (1 tsk. tørgær)
5 dl.lunkent vand
1 spsk. honning
1 dl. rugmel
3½ dl. grahamsmel

Kom gær i røreskålen o gopløs den helt i det lunkne vand
Tilsæt honning, rugmel og grahamsmel og pisk det jævnt.
Lad det stå tildækket 1 times tid, til det bobler.

Grød:

½ dl. klid (hvede eller havre)
1 dl. groft rugmel
1 dl. havregryn
1 dl. bygflager
1 spsk. salt
5 dl. kogende vand
50 gr. smør / ½ dl. olivenolie

ca. 700 g. hvedemel

(Linda skriver: har aldrig hvad der skal bruges til grøden, så jeg putter bare i hvad jeg nu engang har!! f.eks. kornblandinger, solsikkekerner, knækkede hvedekerner osv...) men i ca. samme forhold som ovennævnt.

Bland klid, rugmel, havregryn og bygflager. Tilsæt vand, fedtstof og salt. Rør massen jævn. Lad den trække i 1 times tid, til den har stuetemperatur.

Hæld den afkølede grød i fordejen og slå det godt igennem. Ælt hvedemel i til dejen er næsten tilpas. (det skal være en forholdsvis "flydende" dej, ellers bliver resultatet alt for tørt)  Ælt dejen ca. 10 min. (hurra for røremaskinen!!)

Lad dejen hæve - tildæk den med film - direkte på dejen. Lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.

Slå dejen ned og form til boller. Læg en ½ pølse på bollen og mas den godt ned i bollen. Sammel dejen henover pølsen. Lad dem hæve igen ca. 30 min.

Bages ved 200 grader i 15-20 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar