Dette er kagen! som vi alle tigger om når vi har de store familiefester :)
Kransekage til 12 personer:
1 kg rå marcipan
250 g flourmelis
3-4 æggehvider
Ca. 400 gram nougat
Marcipanen æltes i en gryde med flourmelis og æggehvider (med hænderne). Gryden sættes over svag varme. Rør godt rundt mens den varmes op til "man brænder fingrene".
På bagepapir på bagepladen startes med et lag kransekagemasse, læg nougat på, dæk med kransekagemasse (nougaten skal være helt dækket). Form til kransekagestænger (ca. 20 cm) - Det plejer at give ca. 4 stænger.
Glat/form evt. kransekagen med en kniv der har været dyppet i vand.
Det kan være en god idé at bage kransekagen på to lag bageplader - som sammen danner én plade (så de ikke brænder på i bunden).
Bages ca. 30 min. ved 200 grader almindelig ovn (hold øje med dem!)
Glasur:
1 æggehvide
150 g flourmelis
1/2 tsk. hvidvinseddike
Rør flourmelis, æggehvide og eddike sammen til en tyk og sej glasur. Fyld den i et papirkræmmerhus eller plasticpose og klip et lille hul. Sprøjt kransekagerne i et fint mønster.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar