Søg i denne blog

torsdag den 6. januar 2011

Via's lagkagebunde - Tina's family size


Denne lagkage har mange gange gjort lykke når vi har familietræf. Vi er jo sjældent mindre end 30 når vi samler de nærmeste :)

Lagkagebundene har jeg fra min allerkæreste "reservemamma" Via. Hun var en skøn "bondekone" med et stort hjerte. Mad var også meget centralt for Via - det hørte jo gården til at der blev lavet gode, solide måltider - og mange af dem.

Lagkagebunde (kan også bruges til roulade) - opskriften giver én bund (bradepande størrelse) eller hvis den bages i springform - kan den deles til tre med sytråd (det har jeg dog ikke prøvet - ved ikke om den så skal bage længere):

Skal du bage kagen på billedes skal du altså lave opskriften på bunden 3 gange:

1 kop sukker
3 æg (et i ad gangen)
1 kop mel
1 lille spiseskefuld kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

Som du nok kan læse er det en "gammeldaws" opskrift, hvor en kop for dig måske ikke er en kop for mig... Så det er bare at prøve sig frem.

Sukker røres luftigt med æg (tilsæt ét ad gangen). Tilsæt mel, kartoffelmel og bagepulver. Rør godt sammen.

Beklæd bageplade med bagepapir. Fordel dejen på pladen (en firkant eller rund.. hvad du foretrækker).
Bag lagkagebunden ved ca. 180 grader varmluft i 7 min. Men hold godt øje med den. Når den "bobler" og får svag farve på toppen er den fin. Sørg i mens for at have lagt et stykke bagepapir på bordet. Drys det med et godt lag sukker over hele papiret. Vend straks den bagte bund ud på det sukkerdryssede papir og lad bagepapiret side på bunden. Kom et viskestykke over. Stænk med koldt vand. Lad det ligge et minut. Herefter kan bagepapiret trækkes forsigtigt af bunden. Lad den køle af (uden at den bliver tør).

Fyld:
2 ps. frosne hindbær
Et godt drys sukker
ca. 3/4 l fløde

Læg de frosne hindbær i et fad. Giv dem et godt drys sukker. Lad dem tø op i sukkeret.
Pisk fløden til skum. Kom hindbær med sukkeret fra optøningen op i flødeskummet. Pisk et par gange med elpiskeren. De behøver ikke være totalt smattede.
Fordel hindbærskummet på bundene, på med næste lag osv.

Jeg plejer blot at slutte med lidt flourmelis drysset på toppen af kagen så den ikke bliver for fed. Den må gerne være lidt "grim", det kompenseres der for i smag.



Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar