Søg i denne blog

lørdag den 8. januar 2011

Heidi's Russiske blinis med røget laksecreme

En lækker forret nytårsaften 2011


Nytårs menuen bestod i år bl.a. af Heidis lækre blinis. Super lækre virkelig velsmagende blinis, med en luksus lækker laksecreme og ørredrogn der springer i munden. Mums. Dem skal vi selv prøve at lave :) 


Ca. 24 blinis

175 g hvedemel (ca. 3 dl)
60 g boghvede (ca. 1 dl)  fra Urtekram, kan købes i Kvickly
1 tsk groft salt
4 tsk tørgær
2½ dl sødmælk Thiese’s økologiske
2 æg
2 dl cremefraiche 18% Thiese’s økologiske
50 g smør

Laksecreme
3 dl cremefraiche 18% Thiese’s økologiske
1 stk Lakse Filet Royale, SuperBest, Føtex, Kvickly

Tilbehør
100 g ørredrogn (2 små glas)
1 finthakket rødløg
24 små friske dildkviste
Bland hvedemel, boghvedemel, salt og gær. Hæld sødmælken i en gryde og varm det indtil det føles lunt på spidsen af lillefingeren. Tag gryden af varmen. Del æggene i blommer og hvider. Rør cremefraiche, mælk og æggeblommer sammen. Pisk mælkeblandingen sammen med melblandingen til den er jævn og glat. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Sæt dejen tildækket i køleskabet i yderligere ca. 1 time. Varm blinispanden op og kom lidt smør i hullerne. Kom ca. ½ dl dej i hvert hul og bag de små blinis, ved jævn varme ca. 2 min. på hver side - til de er gennembagte og gyldne.
Skær laksefilet’en i tern eller strimler og vend dem forsigtigt i cremefraichen.
Pynt de små blinis som vist på billedet og servér dem friske. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar