MANDEL-DADEL-APPELSINKAGE (Umahro)
Til 8-10 personer
400 gr. dadler (500 gr. hvis du bruger grapefrugt i stedet for appelsin)
200 gr. mandler (300 gr. hvis du bruger grapefrugt i stedet for appelsin)
5-6 spsk. ekstra jomfrukokos- eller rapsolie
Fintreven skræl og friskpresset saft af 1 økologisk appelsin eller grapefrugt
1 tsk. vanilje pulver eller ½ stang vanilje, finthakket
2 tsk. stødt kanel
En meget lille knivspids hav- eller stensalt
En meget lille smule friskkværnet sort peber
6 mellemstore økologiske æg
Kør dadler, mandler, olie, appelsinsaft og –skræl, vanilje, kanel, salt og peber på en foodprocessor i et par minutter, indtil du har en homogen, jævn masse der minder lidt om marcipan i konsistensen.
Tilsæt så æggene et efter et, mens foodprocessoren stadigvæk kører. Kom dejen i en smurt bradepande,tærteform eller lignende og bag kagen i 40-45 minutter i en 160° C varm ovn. Lad kagen køle lidt af inden den serveres.
Til 8-10 personer
400 gr. dadler (500 gr. hvis du bruger grapefrugt i stedet for appelsin)
200 gr. mandler (300 gr. hvis du bruger grapefrugt i stedet for appelsin)
5-6 spsk. ekstra jomfrukokos- eller rapsolie
Fintreven skræl og friskpresset saft af 1 økologisk appelsin eller grapefrugt
1 tsk. vanilje pulver eller ½ stang vanilje, finthakket
2 tsk. stødt kanel
En meget lille knivspids hav- eller stensalt
En meget lille smule friskkværnet sort peber
6 mellemstore økologiske æg
Kør dadler, mandler, olie, appelsinsaft og –skræl, vanilje, kanel, salt og peber på en foodprocessor i et par minutter, indtil du har en homogen, jævn masse der minder lidt om marcipan i konsistensen.
Tilsæt så æggene et efter et, mens foodprocessoren stadigvæk kører. Kom dejen i en smurt bradepande,tærteform eller lignende og bag kagen i 40-45 minutter i en 160° C varm ovn. Lad kagen køle lidt af inden den serveres.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar