Søg i denne blog

lørdag den 8. januar 2011

Chokolade "kagen" (klassen's time kage)

Denne opskrift har jeg naturligvis fået af en skolelærer - hvem ved bedre - hvordan den bedste kage er... Glasuren er fra Annette, der har den med hjem fra USA - går under navnet "frosting".

Chokoladekage:
3 æg, 4 1/2 dl sukker, 225 g margerine, 1 dl. mælk, 7 spsk. cacao, 1,5 tsk. vanilliesukker, 3 tsk. bagepulver. 4,5 dl. mel, 1 dl. brandvarm kaffe.

Smelt margerinen ved svag varme. Rør sukker med æg (et i ad gangen). Tilsæt cacao, vanillie, bagepulver, mel og mælk. Rør sammen. Tilsæt den smeltede margerine lidt ad gangen. Tilsæt al kaffen på én gang.

TIP: Noget af væsken kan evt. erstattes med lidt friskpresset appelsinsaft. Kagen smager også godt tilsat lidt hakket chokolade og nødder (vend det evt. i lidt mel - så synker det ikke til bunds).

Dejen kommen i bageform, foret med bagepapir. Sættes i kold ovn, nederste rille. Bag uden varmluft på 170 ° i en time.

Når kagen er kølet af kan du vælge at komme frosting på toppen.

Annettes "frosting":
50 g smeltet smør, 3 dl flourmelis, 5 spsk. cacao, 2 spsk. fløde, 1 stift pisket æggehvide.

Rør flourmelis, cacao og fløde, tilsæt det smeltede smør. Til sidst røres den piskede hvide i. Den lidt "tykke glasur" smøres på toppen, og så er det bare på med din favorit krymmel. Her har jeg brugt guldkugler og kandiserede violer.

Kagen vinder i smag og konsistens ved at blive sat på køl (er også godt når der er brugt æggehvide i glasuren).

Du kan også vælge at komme mosters "jokk-mokker" glasur på toppen:

4 spsk. kaffe, 4 spsk. smmør, 200 g flourmelis, 1 spsk. cacao, 2 spsk. vanillie.

Vanille, cacao og flourmelis røres godt sammen. Tilsæt 4-5 spsk. kold kaffe, rør godt - tilsæt nu 4 spsk. smeltet smør, rør godt, og så er det bare på med din favorit krymmel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar