Søg i denne blog
søndag den 10. juli 2011
Syltetøj - hindbær/rabarber
Allerede 2. omgang hjemmelavet syltetøj - også denne gang hindbær/rabarber - som jeg tilsyneladende slipper bedre fra i år. Sidste år var jo første år med syltetøj - og første omgang mindede mest om figenpålæg...
Men dette er både lækkert i konsistent og velsmagende - og bliver ekstra luksus af at have hentet frugten i haven.
Jeg brugte:
900 g hindbær (jeg kommer dem i koldt vand, og checker grundigt for orm)
1100 g rarbarber (de fineste jeg har.. jeg har en blanding af vinrabarber og almindelige)
ca. 1 kg sukker
1,5 tsk. rød melatin
Hindbærrene kommes i bunden af gryden (der hænger lidt vand ved fra jeg skyllede dem), når hindbærrene så småt begynder at koge kommer jeg rabarberne i. Kog i 5 min. Tilsæt sukker mens du rør. Kog 2 min. Tilsæt melatin blandet med et par skefulde sukker og rør det godt ud. Kog 2 min. Skum overfladen og hæld på glas (skyllet med atamon/vand) og luk straks. OBS: rabarberne er ikke kogt ud - men stadig i fine stykker - det synes jeg er lækkert.
Vent jer mere fra denne kant - jeg har lige på frilandsmuseet investeret i Tørsleffs syltebog !
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar