Søg i denne blog

fredag den 20. januar 2012

Nordisk Minestrone

Har fået en super familiekalender i år. Vi har købt Tina Scheftelowitz's planlægningskalender (hende med de brilliante kogebøger..). Ikke nok med at der er lækre opskrifter på nordisk mad - der går også et beløb fra som støtter Afrikas Horn. Et godt køb.

Januars mad bud er denne nordiske minestrone som er super-duper lækker. Den smager vildt godt. Den er ret sund. Supernem at lave. Herlig kombination - og så kan jeg godt lide ideen om at gøre nogle lækre internationale retter nordiske - altså at bruge de råvarer der falder naturlige for os i norden.



... og så var den lidt sjov at servere for Italienske Tommaso, for hvem en minestrone er meget bekendt.

Du skal bruge:

1 spsk. raps olie
100 g løg i fine tern
2 fed hvidløg, fint snittede
100 g selleri i små tern
400 g gulerødder i små tern
1 spsk. tørret salvie
1 ½ tsk. knust koriander (gerne hele knust i morter)
2 ds. flåede tomater (skær dem over en enkelt gang)
8 dl. god grøntsagsbouillon (jeg bruger le chef)
150 g perlebyg
Friskrevet parmesan ost
Karse

Svits løg og hvidløg i olien.
Krydder med salvie og koriander.
Tilsæt gulerødder og selleri, svits et øjeblik mere.
Tilsæt tomater, bouillon.
Lad det småkåge ca. 20 min.
Tilsæt perlebyg.
Når igen kommer i kog skal det koge i ca. 15 min. mere.
Smag til med salt og peber.

Riv frisk parmesan over suppen og drys med friskklippet karse.


Velbekomme..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar