Søg i denne blog

fredag den 20. januar 2012

Tommaso i Holbæk

Laura skal jo afsted som udvekslingsstudent med AFS til september. Gennem organisationen har vi nu haft besøg af Tommaso fra Italien i en uge. Heldige at få besøg af sådan en sød ung mand - og så fra Italien. Vi havde bevidst ikke ønsket hverken mand, kvinde eller land. Men wov hvor var vi heldige...
Vi har haft en dejlig uge, og det var svært at sige farvel - vi håber bestemt det bliver "på gensyn" :)


Tommaso blev kastet ud i familie passionen med det samme - der skulle laves mad :)
Menuen stod på :


Et godt brød (Jamie Oliver)

 Polentafritter (Jamie Oliver)

Salat med confitterede andelår (Husets selvkomponerede)

Et godt brød

En grundopskrift fra Jamie Olivers "Det er bar' mad". Her fik jeg brugt min nye hævekurv fra Illums Gastrohjørne. Brugte selv kurv og viskestykke som værtindegave i julen - fiks gave hvis jeg selv skal sige det :)

Bag dit eget favoritbrød...


Polentafritter (Fra Jamies Italien)

1 portion polenta (se opskriften på posen, jeg bruge 250 g polentamel) tilsæt endvidere en håndfuld friskrevet parmesan til den færdige grød inden den afkøles.

1 håndfuld polentamel
Solsikkeolie til stegning
frisk rosmarin
salt og peber

Skær polentaen i firkanter (størrelse som terning). Ryst dem i polentamelet. Steg dem i en gryde med olie (jeg brugte ca. 3 cm i bunden af en gryde - opskriften siger 2 liter - men her var jeg for nærrig). Sørg for at olien er god varm. Stik evt. tændstik i (uden svovl :)) og det vil syde om den når olien er klar. Drys rosmarin i olien lige inden du tager ternene op. Steger i ca. 4 min. til de er sprøde. Jeg stegte mine i 4-5 portioner.

Salat med confitterede andelår

Du skal bruge:
5 confitterede andelår
Gedeost
1 salat hovede 
1 håndfuld valdnødder
1 håndfuld soltørrede tomater (jeg brugte soltørrede cherry tomater)
Havsalt
Balsamico, evt. balsamico glace

Christian havde fået confitterede andelår af sin far.. 5 stk. på dåse - egen import fra Frankrig.

Lårene blev rystet løs fra det meste fedt og stegt sprøde på panden (ca. 10-15 min.). 
Da de var kølet af blev kødet pillet af benene.
Rist en håndfuld valdnødder på en pande med lidt salt.
Så er du klar til anretning... en god bund af salatblade, andekød, stykker af gedeost, soltørrede tomater, valdnødder. Server med balsamico til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar