Søg i denne blog

lørdag den 3. november 2012

Pulled Pork


Først og fremmest tak til de kødspisende Lercher i Jyderup for opskriften..

En absolut favoritspise nu hvor den er prøvet – ja det er lang forberedelse men alle anstrengelserne værd!



Vi laver det nu igen – denne gang skal vi servere det til frokost – så steg med rub er nu på køl og jeg skal ”gab” J op kl. 02.00 i nat for at sætte den i ovnen. I morgen har jeg tænkt mig at servere den med rødløgskompot, råkostsalat og en dressing i grovpitabrød (hjemmebagte), da jeg synes det var lidt for tungt med burgerboller..




Du skal bruge:
Ca. 2 kg nakkefilet, fjern evt. kirtler.

Rub:
5 tsk. salt
3 tsk. rørsukker eller farin
2 tsk. paprika
1 tsk. røget paprika
2 tsk. barbeque krydderi
1 tsk. cayenne
1 tsk. chilipulver
1 tsk. spidskommen

Bland alle ingredienserne til rubben i en skål. Klap dem godt ind i kødet. Pak kødet ind i film, så der ikke kommer luft til. Læg på køl – gerne dagen før.

I almindelig ovn (IKKE varmluft) ved 110 grader i 10 timer på rist over bradepande med ca. 1 l. vand – vandet må ikke komme i forbindelse med kødet. Derefter lægge den i kuglegrillen i ca. 1 time til centrumstemperaturen er 92 – 93 grader i kødet.

Kødet skal hvile i en lille halv times tid. Kødet plukkes i stykker med to gafler

Brug evt. fonden i bradepanden. Skum for fedt og kog evt. ind med ufiltreret æblejuice, eddike, ketchup plus evt. lidt af rubblandingen, hvis smagen ikke er kraftig nok.

Jeg serverede den sidst med burgerboller, coleslaw og rødløgskompot + en lille chilimarinade til kødet. Se links til opskrifter nedenfor:

Rødløgskompot

Coleslaw

Chilimarinade (sause fra Pricebrødrenes pulled pork)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar