Først og fremmest tak til de kødspisende Lercher i Jyderup for
opskriften..
En absolut favoritspise nu hvor den er prøvet – ja det er lang
forberedelse men alle anstrengelserne værd!
Vi laver det nu igen – denne gang skal vi servere det til frokost – så
steg med rub er nu på køl og jeg skal ”gab” J op kl.
02.00 i nat for at sætte den i ovnen. I morgen har jeg tænkt mig at servere den
med rødløgskompot, råkostsalat og en dressing i grovpitabrød (hjemmebagte), da jeg synes det var lidt for tungt med
burgerboller..
Du skal bruge:
Ca. 2 kg nakkefilet, fjern evt. kirtler.
Rub:
5 tsk. salt
3 tsk. rørsukker eller farin
2 tsk. paprika
1 tsk. røget paprika
2 tsk. barbeque krydderi
1 tsk. cayenne
1 tsk. chilipulver
1 tsk. spidskommen
Bland alle ingredienserne til rubben i en skål. Klap dem godt ind i
kødet. Pak kødet ind i film, så der ikke kommer luft til. Læg på køl – gerne
dagen før.
I almindelig ovn (IKKE varmluft) ved 110 grader i 10 timer på rist over
bradepande med ca. 1 l. vand – vandet må ikke komme i forbindelse med kødet.
Derefter lægge den i kuglegrillen i ca. 1 time til centrumstemperaturen er 92 –
93 grader i kødet.
Kødet skal hvile i en lille halv times tid. Kødet plukkes i stykker med
to gafler
Brug evt. fonden i bradepanden. Skum for fedt og kog evt. ind med
ufiltreret æblejuice, eddike, ketchup plus evt. lidt af rubblandingen, hvis
smagen ikke er kraftig nok.
Jeg serverede den sidst med burgerboller, coleslaw og rødløgskompot + en lille
chilimarinade til kødet. Se links til opskrifter nedenfor:
Rødløgskompot
Coleslaw
Chilimarinade (sause fra Pricebrødrenes pulled pork)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar