Du skal bruge 3 dl mandler, 2 dl sukker og 1 dl vand.
Hele molevitten op i en gryde. Før induktionskomfuret brugte jeg min gamle kobberkasserolle med tyk bund. I dag bruger jeg min Eva Trio kasserolle med teflon belægning. Så brænder det ikke fast.
Start
Ca. 15 min.
Bring det i kog. Sku ned til lige over middel varme. Rør af og til. Det bobler godt. Tykner efter et kvarters tid. Så skal der røres, og holdes øje - lidt oftere. Det minder lidt om spyt!
Størkner efter ca. 20 min.
Det bliver helt tørt, sukkeret, hvidt
Der røres..
... og røres
og røres... sku' et hak op for blusset
Så skal sukkeret smelte lidt igen
- uden at smelte helt
Voila !
Kunsten er at der stadig er massere af sukkerknas på - men at sukkeret alligevel smelter så meget at de bliver blanke - og det er svært. Jeg vil heller have knas en glans, så jeg får dem næsten altid taget af en anelse for tidligt :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar