Min far og fruen skulle komme til middag. Da vi talte sammen forleden faldt snakken på et arrangement jeg lige har været til på Bjergtrolden i Roskilde. Der fik vi Amerikansk mad og øl samt et ølforedrag. Menuen bestod af græskarsuppe, meatloaf & mashed potatos og blev rundet af på fin vis med en cheesecake. Min far havde aldrig fået græskarsuppe - og så var der jo ikke langt fra tanke til handling.
Jeg har lavet den som Lone med bagte græskar og hvidløg i ovnen. Det gjorde den ultra lækker med disse karammeliserede græskar. Desuden har jeg tilføjet en god teskefuld finthakket ingefær. En halv rød chili gav perfekt styrke. Jeg havde ikke muscovado sukker - brugte mørk farin. Jeg brugte kun 1,5 l bouillon. Suppen fik en fin konsistens efter en tur i min blender.
Serverede suppen med:
Mia-brød
Mia er en kær veninde fra mødregruppen - og dette brød er bagt af rigtig mange i lige så mange varianter. I dag blev det således:
25 g gær
6 dl vand
1 spsk. salt
400 g hvede mel
200 g hvid hvede (super - det skal jeg bruge oftere.. - sundere)
200 g durummel
Opløs gær i lunkent vand og rør alle ingredienserne sammen (vendes sammen til vandet er "opløst" - skal ikke æltes). Hæver en time i skålen. Hældes ud på medium str. bradepande med bagepapir og hæver endnu en time. Pensel brødet med olie og drys med Maldon sea salt. Jeg ristede i dag lidt frisk rosmarin på en pande, som jeg efterfølgende klippede fint i stykker og dryssede over brødet med rund hånd. Bag ca. 30 min. på 200 grader varm luft.
Variationer:
Brødet kan med fordel drysses med gode krydderier, fx. oregano, timian m.v. Der kan trykkes oliven eller soltørrede tomater i brødet inden bagning. Jeg skærer ofte det bagte brød i ca. 10 brede strimler, som jeg fryser. De er super til bruscetta eller hvidløgsbrød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar