Søg i denne blog

onsdag den 26. oktober 2011

Efterår i London

4 dage i London med Christian & Laura... Selv havde vi ikke være i London siden midt firserne. Dengang med Wham-hår og en tøjstil der ikke kan gengives på foto i dag. Good to be back.


Vi fløj med easy-jet til Stansted, havde hjemmefra bestilt billet til Stansted-expressen hos londonbilletter.dk - her havde vi også bestilt oystercards som kunne bruges til undergrund og bus i London. Dejlig nemt, og så kunne vi bruge tiden i London på noget mere spændende.



Vi boede på Rushmore Hotel i Earls Court området/Kensington. Super fint sted i stilfærdig sidegade og kun 200 m til Underground. Meget continental breakfast. Men helt fint.



Vi havde på londonbilletter.dk også bestilt billetter til Tower of London. Her fik vi en super fin guidet tour af en guide som både kunne fortælle de skrækkelige historier om Tower og samtidig havde en vidunderlig humor.


En tur på Naturhistorisk Museum blev det også til. Interessant og temmelig stort. Vi så på øgler og kloden. Selve byggeriet er super imponerende både indvendig og udvendig. Minder lidt om en Harry Potter skole..

 
Harry Potter og perron 9 3/4 skulle jo også findes i London. Perron 9 3/4 var på Kings Cross station flyttet fra perron 9 og uden for så den var nemmere at tilgås for turisterne.. Stor stor skuffelse for Laura, som alligevel efter overtalelse fra Mutz stillede op til et foto.



Bedre gik det i Hamleys som havde en masse gode Harry Potter grej til salg. Herlig legetøjsforretning i 7 etager, som indbyder til at tingene prøves. Med meget kunde/børnevenligt personale.

Shopping var jo også et nøgleord når man har en teenager med. Der var længe blevet spinket og sparret på tøjpengene. Noget der virkelig trak var Primark på Oxford Street. At der så var en kø af dimensioner var til at leve med. Temmelig professionelt. Max 8 ting at prøve. Så var det forfra igen.

Der hvor der virkelig kunne spares penge er klart noget tøj, sko (særlig på Converse), make-up, toiletartikler og CD'er/film (mange fås med danske undertekster).

Christian var naturligvis nød til at slå et smut forbi den legendariske Nikon butik. Tror han nød et par timers "shopping" for sig selv - og med god kaffe til.



London er jo = musical. Vi smuttede på Leicester Square hos TKTS hvor billetterne til samme dags forestilling er til halv pris. Vi valgte billetter til Phantom på Her Majestys Theatre. Vi fik super fine pladser til ca. 1.000 kr. for os alle tre. Helt fantastisk forestilling. Den gik lige i hjertet.


Mad skal der også til. Vi fandt aldrig avisen med fish & chips. Det nærmeste vi kom var en pub. Ellers spiste vi indisk og italiensk. I Covent Garden måtte vi bare spise Paella. De stod midt i Covent Garden med store Paella pander, hvor krydderierne nåede os før panderne.


Vi var naturligvis nød til at besøge Jamie's Italian. Den er præcis som han skriver: Authentic affordable Italian. Stedet var lummert. Præcis som i Jamies eget køkken. Man fik nærmest følelsen af at han var til stede. Der var visuelt råvarer i nærheden, duftede af mad. Samtidig var det et sted for alle.. Ingen bordbestilling, en pasta eller risotto kunne købes for 12 pund. Lækker mad. Enkel og ligetil. Usnoppet. En oplevelse.



Turen hjem gik ad Portobello Road i Notting Hill. Super fedt område. Ærgerligt at vi først kom der på vejen hjem. Trykkede næserne flade hos Hummingbirdbakery.com. Måtte bare ind og smage deres lækre cupcakes og kager i øvrigt. Uhmm. Også gaden hvor der i små side gader var Books for cooks shop og lige over for The spice shop. Her må jeg bare tilbage til.




Efter en længere tur fra Notting Hill over Hyde Park med bus 52 mod Victoria Station nåede vi i sidste sekund vores Gatwick-expres til Gatwick lufthavn, og dermed flyet til CPH.

Fed ferie. Klart et oplæg til en kortere tur til en rimelig pris. Enten som kæreste tur, med venner eller bare med alle unger og svigerbørn.

I'l be back :)







Ingen kommentarer:

Send en kommentar