Søg i denne blog

onsdag den 26. oktober 2011

Græsk spinattærte med filodej

Vi fik denne super lækre tærte flere gange på vores ferie. Jeg spurgte naturligvis vores græske faster om opskriften og ud fra den og med lidt egen gefühl blev den således...




Du skal bruge:
1 rulle filodej (den pakke jeg fandt, havde to ruller) - husk den skal tages op i god tid, optøes på køl
ca. 750 g frossen, helbladet spinat
4 forårsløg
1-2 spsk. soltørrede tomater
150 g fetaost
2 spsk. hakket dild
2 spsk. hakket persille
salt, peber, muskatnød
1 æg
Smør

Sådan:
Læg filodejen på køl 4-6 timer før brug.
Optø den frosne spinat (eller brug frisk og damp). Pres væden fra spinaten. Kom den i en skål.
Svits de hakkede forårsløg. Kom dem i skålen med spinat. Tilsæt hakkede soltørrede tomater, smuldret fetaost, hakket dild og persille, 1 pisket æg. Krydder med salt, peber og muskat. Bland tingene godt sammen.
Smelt lidt smør (ca. 3 spsk.) og smør et fad. Klip dejen i passende stykker til fadet. Del dejen i to. Husk at holde den dækket med et fugtigt viskestykke, mens du arbejder med den, så den ikke tørrer ud. Tag nu den ene stak filodej og kom den i fadet. Smør efter hvert blad med smeltet smør. Fordel lag på lag i formen. Fordel spinatmassen på dejen i fadet. Tag nu den anden stak filodej og fordel på spinaten, med smør mellem hvert lag. Øverste lag pensles med smør og æg og drysses med lidt sesamfrø.
Lad tærten hvile ca. 30 min. Skær herefter forsigtigt tærten i passende stykker med skarp kniv inden den bages.
Bag ved ca. 180 grader varmluft i ca. 50 minutter.

Jeg serverede den ene gang med græske frikadeller, den anden gang med laks fra ovn med salat.

Laksen var en filet på ca. 500 g som jeg skar i fem stykker (ikke helt igennem). Kom i et fad med lidt olivenolie. Kom frisk persille og citron mellem skiverne. Dryssede med lidt salt og peber. Sprøjtede lidt hvidvin over laksen. Kom i ovnen på 180 g varmluft i ca. 15 min.

Salaten var grøn salat, æblebåde fra haven, valnødder og en lille håndfuld grofthakket persille med en dressing af 2 spsk. honning, 2 spsk. taffelsennep, 1 spsk. eddike, 2 spsk. rapsolie, salt og peber som blev blendet og hældt over salaten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar