Søg i denne blog

søndag den 30. oktober 2011

Krydrede Abrikoser

Jeg stak forbi vores næsten nabo i går med lidt feriebøger retur og et par nybagte kager. Vibeke kvitterede med en smagsprøve på disse helt fantastiske abrikoser, som bruges som tilbehør til et ostefad. Den må jeg dele med jer med det samme. Det rigtige foto følger, når jeg får lavet mig en portion...

Du skal bruge:

½ liter vand
½ liter sukker
2 stk hel kanel
4 stk stjerneanis
4 stk laurbær blade
1 spsk sennepsfrø
1 spsk fennikel frø
1 spsk sort sesamfrø
1 spsk koriander hel
1 spsk hel kardemomme kapsel
500 g tørrede abrikoser

Vand og sukker koges sammen med alle krydderierne ca. 20-30 min. Herefter tilsættes abrikoserne, og det skal så lige op til kogepunktet. Tages af komfuret og hældes i en skål eller boks, og sættes til afkøling. MÅ IKKE KOMMES I KØLESKABET, så bliver det en ret fast sukkermasse.

Skyl opbevaringsbøtten med lidt atamon.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar