Søg i denne blog

søndag den 14. november 2010

Kaja's Empanadas - Piroq med kødfyld

I mødregruppen har mad haft høj prioritet i de 14 år vi har mødtes. Kaja fra mødregruppen har bidraget med opskriften til disse lækre Empanadas som Christian lige har bagt til Lauras skole.

Dej:
6 dl. oksebouillon (lillefingervarm)
3/4 dl. olie
50 g gær
1 1/2 tsk. salt
1 1/2 tsk. karry
3/4 tsk. cayennepeber
ca. 1 kg mel

Samme procedure som for almindelig gærdej. Dejen skal være fast som til pizza eller franskbrød. Dejen hæver 1 time.

Fyld:
Olie
1 kg oksekød
6 hakkede løg (bliver bløde og lækre i fyldet)
Salt, timian, oregano og karry
Revet ost (eller måske lidt gedeost - hvis man er til det :))

Varm olien i en gryde. Svits løg til de er klare. Svits oksekød med krydderier.
Lad det gerne simre ved lav varme 20 min. under låg.



Rul dejen ud. Brug pizzaskærer til at lave dejen i passende størrelse firkanter. Kom fyldet i venstre hjørne nederst, top med lidt ost og fold til trekant. Brug gaffel til at lukke dejen med. Pensel med æg. Bag ved ca. 200° almindelig ovn i ca. en halv time.


Piroggerne kan med fordel fryses - så er der altid lidt nem mad eller til en madpakke.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar