Søg i denne blog

søndag den 27. marts 2011

Beignets fra New Orleans




Ca. 24 stk
Beignet (Ben-YAY) er fransk for fritter, i New Orleans er de firkantede og toppet med flourmelis. Jeg har opskriften fra min kollega Derek, som omtaler dem som doughnuts’ens bedstefar J… Serveres sædvanligvis med en dampende kop Cafe au Lait.
Du skal bruge:
50 g gær
3/4 kop vand (lunkent, som ved almindelig bagning af brød)
1/4 kop sukker
1/2 tsk. salt
1 pisket æg
1/2 kop evaporated mælk
3 1/2 - 3 3/4 kopper mel
1/8 kop margerine
Vegetabilsk olie til stegning
Sigtet flourmelis

Bland gær, vand og sukker i røremaskine med dejkrog (Du kan også gøre dette i en foodprocessor, eller den gammeldags måde, med hånden). Piskes til det er skummende, ca. 5 minutter, tilsæt derefter salt, pisket æg og evaporated mælk. Rør på lav hastighed, hvorefter halvdelen af ​​melet tilsættes. Når dejen begynder at samle sig tilsættes smeltet margerine lidt ad gangen. Når margerinen er indarbejdet tilsættes resten af melet - lidt ad gangen. Vend dejen ud på et melet bord og ælt i hånden, ligesom når du laver brød, det er en ”følelses sag”.  Dejen skal være en glat og slippe hænderne. Læg dejen i en stor olieret skål, dækket af et viskestykke, lad den hæve ca. 30 min. (du kan evt. lade den hæve natten over i køleskab).

Efter at dejen er hævet til dobbelt størrelse, slås den ned og rulles ud på et meldrysset bord til en rektangel, der er ca. 1 cm 1 tyk. Med en meget skarp kniv skæres diagonalt på rektanglet i 3 cm bredde. Skær ruderformede figurer ved at skære diagonalt i den modsatte retning. Placer Beignets på en melet bageplade og lad dem hæve i ca. 40 minutter et varmt sted (jeg placerer dem i en lunken ovn).

Når Beignets er hævet, varmes ca. 5 cm vegetabilsk olie i en stor gryde. Olien skal være varm – men ikke alt for varm – det skal helst tage ca. 3 min. for dem at blive brune – ellers bliver de ikke bagt indeni. Brug kun lige olie nok til at dække dem – ellers ruller de bare ”over på maven” hele tiden. Placer 2-3 Beignets i den varme olie, pas på ikke at smadre eller mase dem. Når de er gylden brune, vendes de om igen, indtil de også er gylden brune på den anden side (Det går temmelig hurtigt, så kontroller straks efter de er kommet i olien). Lad dem dryppe af på en rist. Serveres varme toppet med masser af flourmelis (da dejen ikke indeholder meget sukker, vil du sætte pris på de rigelige mængder!). Bedst tjent med en stor Cafe au Lait. God fornøjelse!


NB:
Evaporated milk: Det nærmeste, du kommer evaporated milk eller condensed milk, er kondenseret mælk.
Kondenseret mælk kan evt. købes i butikker med pakistanske eller indiske ejere, da de ofte anvender denne mælketype til fremstilling af slik og andre søde sager.

1 kommentar:

  1. FEDT med en opskrift på lige netop disse - som jeg har gået og drømt om at lave i jeg ved ikke hvor længe :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet