Søg i denne blog

søndag den 20. marts 2011

Grøn carry a la Jamie O.

Opskriften er fra Jamie Olivers - det bare mad. Mums hvor det bare smagte så lækkert... Dette måltid har været et sansemåltid fra start til slut. Det var skønt at købe ind til hos den økologiske slagter, lokale thai-specialist og de gode grønthandlere vi har. Det var skønt at tilberede og vidunderligt at spise - en klar forskel at kødet var fra slagteren - der er altså forskel i forhold til den marinerede bakke hos netto - så hellere spise lidt mindre kød. Og så er jeg bare totalt vild med friske krydderuter - især koriander.


Jeg brugte:
5 kyllingebryst fileter, hver skåret i 5 store stykker
1 ds kokosmælk

Karrypasta
Alle ingredienser direkte i foodprocessoren - kør sammen til blød grøn pasta
6 rengjorte forårsløg
4 mellemstore grønne chilier, uden kerner, fint hakket (jeg smagte på den rå chili for at fornemme styrken)
2 fed hvidløg
1 spsk. finthakket frisk ingefær
1 spsk. knuste korianderfrø (giv den gas i morteren)
friskkværnet sort peber
Maldon sea salt
1 lille håndfuld iturevne limeblade (købte på frost i thai'biksen)
2 citrongræsstilke, finthakkede
2 store håndfulde frisk basilikum på stilk
3 store håndfulde frisk koriander på stilk
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
revet skal og saft fra 4 limefrugter

Som pynt:
1 håndfuld hakkede pistacienødder
Frisk koriander

Mariner kyllingestykkerne i karrypastaen i en halv time i køleskabet. Gem resten af pastaen til senere.
Steg kyllingestykkerne i wok eller dyb pande i ca. 4 min. tilsæt resten af marinaden, rør kokusmælken i. Simrer i 8 min. Smag til. Drys med pistacienødder og frisk koriander. Server med ris. Jeg lavede desuden denne lille salat (også fra Jamie O.) og naanbrød fra Meyers Almanak.

Grov relish med kokos, tomat, agurk og lime
300 g cherrytomater
1/2 friskrevet kokosnød
1 håndfuld grofthakket koriander
1 agurk, skrællet, udkernet og grovhakket
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet sort peber
saft af 1 limefrugt
1 tyndtskåret rød chili

Bland tomat, kokosnød, koriander, agurk og chili. Lige inden servering vendes salaten med olivenolie, salt, peber og limesaft.

Naanbrød (opskriften i den "korte" version - skal du have i fuld længde på du checke almanakken)
12 stk.

25 g gær
2 1/2 dl vand
1 dl græsk youghurt 2%
1 æg
600 g hvedemel
1 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
havsalt
1 spsk jomfru i det grønne/Nigellafrø

Opløs gær i vand, tilsæt youghurt og æg. Rør godt sammen.
tilsæt mel og salt. Ælt godt til smidig dej, der slipper skålen.
Hæv ca. 1 time. Del i 12 stykker, ælt og slå op til naanbrød (lange ovaler).
Hæver på bagepapir på bageplader ca. 20 min. Pensl med olie på begge sider af brødet. Drys med salt og nigellafrø. Bag 3-4 min. på 250 grader med grill på hver side. Hold godt øje med dem. Skal være bløde - ikke sprøde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar