Søg i denne blog

søndag den 27. marts 2011

Kød til Christian

Stakkels stakkels Christian, han har det hårdt nu hvor han er ene hane i hønsegården. Vi er begyndt at synes det er lidt lækkert med grønsagssuppe søndag, der kan strække sig til mandag, så en enkelt tærte og måske en let pastaret. Heldigvis tjener Christian jo sine egne penge - og kan dermed købe sit eget kød. Som sagt - så gjort. Her er dagens menu - lige efter Christians hjerte.




Culottesteg med fritter og hjemmelavet beanaisesovs
1 culottesteg, ca. 1,4 kg (køber næsten altid Irma's marsklands kød)
groft salt
Peber

Fjern hinden på undersiden af stegen. Skær fedt kanten på skå,  på begge leder. Gnid med god mængde groft salt på toppen. Kom et godt drys peber i bunden.

Vi steger 1,4 kg. i ca. 40 min. v/175 grader varmluft. Den har godt af at trække et kvarters tid. Husk at starte med at skære fra spidsen. Når du er lidt over halvvejs vendes stegen og der skæres modsat.

Kartofler
Salt
Timian (jeg bruger næsten altid frisk timian)
Olie

Skræl kartofler og skyl i koldt vand. Tør i viskestykke og skær i grove fritter. Kom dem i en skål med olie, salt og nuller en masse frisk timian henover. Bages i oven ved ca. 200 grader varmluft i ca. 25 min.

Beanaisesovs på blender (fra god mad - let at lave)
1 portion beanaiseekstrakt (jeg brugte idag essens fra flaske)
1 æg (pasteuriserede)
2 æggeblommer (pasteuriserede)
150 g smør
salt, friskkværnet hvid peber

Kom æg og essens i blenderen. Kør sammen i 20 sek. Smelt smør så det skummer - men ikke er brunt. Held smørret i æggemassen mens blenderen kører for fuld skrue. Smag til med salt og peber - og måske et drys esdragon.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar