Søg i denne blog

torsdag den 16. juni 2011

Hotte rejer i grønt

I dag blev det hvad køleskabet/fryseren havde at byde på. Et par pakker tigerrejer (ukogte) blev smidt i lidt vand til optøning.. og så var det på jagt i grøntsagsskuffen.


Stegte tigerrejer:
2 pk ukogte tigerrejer (sorte)
1 lille knold frisk ingefær (ca. 1 cm)
2 fed hvidløg i skiver
1 hakket rød chili (jeg havde kerner med = stærk..)
1 limefrugt
Groft kværnet peber
Salt
1 håndfuld friskhakket koriander

Jeg skar ingredienserne ud (undtagen koriander), blandede med tigerrejerne, lod det stå og trække, mens jeg tilberedte det grønne tilbehør. En wok sættes over for fuld skrue med en anelse rapsolie. Hæld væsken fra rejeblandingen, og kom det hele i wokken. De er færdige når de har fået en rød farve og rejen ikke ser blank ud. Vend koriander i rejerne.


... og det grønne blev til:
3 forårsløg, fint snittet
5 dl nybælgede ærter
1 squash i tern
1 stor pose spinat (grundigt skyllet og tørret i et viskestykke eller en salatslynge)
2 fed hvidløg
4 hakkede soltørrede tomater
Salt
Peber

Løg, squash og hvidløg svitses i en anelse olie. Tilsæt ærter. Svits yderligere et par minutter. Tilsæt spinat, soltørrede tomater og krydder med maldon salt og groftkværnet peber. Voila.. så er der MAD :)

 
Rejerne blev super gode.. men stærke. Ærterne var et hit.

Aftenen sluttede vi foran brødrene Price... Tror lige jeg lusker ud og får mig et lækkert glas vand - med isterninger ! Man kan jo blive lækkersulten af at se på deres Mississippi Mud Pie ;)

2 kommentarer:

  1. UHMM, lige mad for mig, jeg ELSKER (tiger)rejer :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. ... også for mig :) og resten af banden herhjemme !

    Mange hilsner
    Tina

    SvarSlet