Søg i denne blog

søndag den 5. juni 2011

Sommer og koldskål

Jeg har altid lavet koldskål på æg og kærnemælk. Ville nu prøve en variation med tykmælk. Laura fandt en opskrift på alletiders kogebog, men fik vist overset "how-to-do". Hun mente bare det hele skulle blandes sammen - så det gjorde vi (opskriften sagde at der skulle koges sirup af vand, vanilliekorn og sukker - du kan læse hele opskriften her: koldskål fra alletiders kogebog ).


Da vi havde lidt svært ved at skippe en god æggesnaps lavede vi den sådan her:

4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk sukker (den ene skefuld mases med vanilliekorn)
1/4 vanilliestang
8 dl tykmælk
2 dl vand
Saften af 1/2 citron

Skrab vanilliekorn af stangen. Tør dem af i den ene skefuld sukker - så korn og sukker er mast godt sammen.

Vi brugte husets uundværlige Kitchenaid - Piskede på højeste hastighed sukker, vanillie og æggeblommer til god æggesnaps. Tilsatte tykmælk, vand og citron. Kørte i kortere tid på lav hastighed. Dækkede skålen til og satte på køl i en times tid. Omrøres inden servering.

Vi serverede koldskålen med skumboller - et levn fra vores tid i skolekøkkenet - helt politisk ukorrekt med massere af sukker :)

Skumboller:
Pisk pasteuriserede æggehvider med passende mængde sukker til det er helt stift (skålen skal kunne vendes på hovedet - og indholdet blive i skålen).

I øjeblikket er det jordbærtid - så vi fik også danske jordbær til - de er dog stadig lidt "sure".

Lækker konsistent, flot med vanilliekorn. God smag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar