Jeg har altid lavet koldskål på æg og kærnemælk. Ville nu prøve en variation med tykmælk. Laura fandt en opskrift på alletiders kogebog, men fik vist overset "how-to-do". Hun mente bare det hele skulle blandes sammen - så det gjorde vi (opskriften sagde at der skulle koges sirup af vand, vanilliekorn og sukker - du kan læse hele opskriften her: koldskål fra alletiders kogebog ).
Da vi havde lidt svært ved at skippe en god æggesnaps lavede vi den sådan her:
4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk sukker (den ene skefuld mases med vanilliekorn)
1/4 vanilliestang
8 dl tykmælk
2 dl vand
Saften af 1/2 citron
Skrab vanilliekorn af stangen. Tør dem af i den ene skefuld sukker - så korn og sukker er mast godt sammen.
Vi brugte husets uundværlige Kitchenaid - Piskede på højeste hastighed sukker, vanillie og æggeblommer til god æggesnaps. Tilsatte tykmælk, vand og citron. Kørte i kortere tid på lav hastighed. Dækkede skålen til og satte på køl i en times tid. Omrøres inden servering.
Vi serverede koldskålen med skumboller - et levn fra vores tid i skolekøkkenet - helt politisk ukorrekt med massere af sukker :)
Skumboller:
Pisk pasteuriserede æggehvider med passende mængde sukker til det er helt stift (skålen skal kunne vendes på hovedet - og indholdet blive i skålen).
I øjeblikket er det jordbærtid - så vi fik også danske jordbær til - de er dog stadig lidt "sure".
Lækker konsistent, flot med vanilliekorn. God smag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar