Søg i denne blog

onsdag den 15. juni 2011

Stifado



Stifado er absolut en af Christians foretrukne retter når vi har været i det Græske. Da vi ikke helt havde planlagt at den grønne uge skulle starte nu - havde vi allerede taget lidt god oksebov ud af fryseren - så Christian spiser sig igennem her - før også han rammer den grønne bølge...

Her får du opskriften som Christian fik bikset den sammen (og den var god, Laura spiste med)...

Stifado:
1 kg afpudset oksebov i grove tern
Olivenolie
3 store løg (bliver også meget lækkert med en masse skalotteløg, det er bare lidt mere arbejde...)
4 spsk rødvinseddike
8 spsk rødvin
2 laurbærblade
3 fed hvidløg
1-2 kanel
1 lille ds tomatpuré
2 ds hakkede tomater
Groft kværnet peber, salt
Ca. 2 dl god oksebouillon (her havde Chrisser på frost fra en god steg)

Brug en god støbejerns gryde. Varm olien og brun kødet (skåret i grove tern). Tilsæt hakkede løg og hvidløg. Lad dem simre med. Tilsæt rødvinseddiken, rødvinen, laurbærblade, kanel, tomatpuré, hakkede tomater og oksebouillon.
Lad retten simre i 2-3 timer, herefter tages låget af, så væsken kan koge lidt ind. Smag til med salt og peber.

I dag spiste Christian blot med frisk skåret spidskål. Om vinteren er retten super til en gang kartoffelmos. Smager også godt med ris. Super tilbehør der virker hver gang er en stor skål græsk salat - tomater, agurk, rødløg, oliven, feta og oregano.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar